Villanyszerelés specialista

Biztosítéktábla csere

Régi, korszerűtlen biztosítéktáblát előbb utóbb úgyis le kell cserélni! Rengeteg fejtöréstől kímélheti meg magát ha előbb cseréli a régi biztosítéktábláját mintha megvárja a problémákat amely lehet áramütés, készülékek meghibásodása és akár tűz is. Cégünk nagy tapasztalattal vállalja elöregedett korszerűtlen biztosítéktáblák teljes cseréjét és modernizálását.

A biztosítéktáblát más néven lakáselosztóként is szokták nevezni, a lakásban lévő elektromos hálózat innen indul. A biztosítéktábla felelős a túláram elenni védelemért és ezért szokott lekapcsolni ha túl sok készüléket kapcsolunk be egy időben, mert túl sok áramot vesznek fel a készülékek amit már nem fog elbírni az elektromos vezetékek hálózata ami akár a vezetékek megolvadásához is vezethetne, ezért megszakítja az áramot az olvadóbiztosíték vagy a kismegszakító.

Miért fontos a biztosítéktábla felülvizsgálata és korszerűsítése?

A legtöbbször azért érdemes cserélni, bővíteni a biztosítéktáblát, mert egyre több elektromos készüléket használunk amely egyre több áramot vesznek fel és ezért egyre többször fordulhat elő, hogy a biztosítékok kioldanak. A másik fontos dolog az elektromos készülékeink megóvása. A korszerűsítéssel biztonságosabbá tehetjük az egész otthonunkat, a legtöbb régi biztosítéktáblában még nem találhatóak meg az életvédelmi relék amellyel akár életet is menthetünk, gondoljunk csak bele pár tízezer forintos befektetéssel megóvhatjuk családunkat a halálos áramütéstől, főleg kisgyermekes háztartásokban nagyon fontos, hogy felszereljük a biztosítéktáblánkat életvédelmi relével.

Ha az ön otthonában a képen látható olvadóbiztosítékok szolgálják készülékei és elektromos hálózatának védelmét, mindenképp ajánlott a korszerűsítés automata biztosítéktábla cserére.

Ezek a biztosítékok már elavultak és a mai szabványoknak sem felelnek meg, továbbá nagyon egyszerűen cserélhetőek magasabb amper számúakra házilag így lehetséges, hogy már valaki ki is cserélte amivel tovább növelte a kockázatot és láttunk már úgynevezett patkolt biztosítékot is amikor egy vékony szál dróttal rövidre zárták a biztosítékot csere biztosíték híján. A mai korszerű automata kismegszakítókkal növelhetjük otthonunk és készülékeink biztonságát, ha ön lakásában még olvadó biztosíték van ne halogassa a cserét, keressen fel minket mihamarabb, hogy biztonságosabbá tegyük otthonát. Sokan csak akkor végeztetik el a cserét ha már baj van, ekkor akár több óra áramkimaradás is történhet mire megfelelő szakembert talál aki tud segíteni, ha villognak a lámpák sistergő hangot hall a falak mögül esetleg néha füstöt érzékel, mihamarabb keressen fel szakembert, mert súlyos anyagi károk keletkezhetnek az elhanyagolt biztosítéktáblának köszönhetően.