Villanyszerelés specialista

Elektromos hibakeresés

Ha bármilyen elektromos hiba lép fel a lakásban, semmiképpen ne akarja maga megkeresni az okát, helyette hívjon minket! Villanyszerelőink nagy tapasztalattal rendelkeznek az ilyen problémák felderítésében és megoldásában. A „házi barkács” következményei többe kerülhetnek, mint egy profi villanyszerelő.

Minden elektromos hibának megvannak a maga előjelei, amik egy szakembernek azonnal elárulják, hol keresse a problémát:

Sercegő, sistergő hang – nagyobb terhelésnél, vezetékkontakt-gyengülés vagy kötéshiba esetén léphet fel.
vibráló világítás – ha több izzó egyszerre pislákol, akkor ugyancsak kontakthiba állhat a háttérben. Ha csak egy lámpáról van szó, akkor lehet kapcsolóhiba is. Feketedő, füstölő kötődoboz – egyértelműen a túlterhelés jele, túlmelegszik a vezeték, ezáltal keletkezik a fekete elszíneződés vagy a füst. Sokszor találkozunk azzal a problémával, hogy a rendszeresen lekapcsoló kismegszakítót nagyobbra cserélték, ezzel kiküszöbölendő a folytonos áramkimaradást. Viszont azt nem veszik figyelembe, hogy a kismegszakítókat a vezeték keresztmetszetére méretezik, így ezzel csak még nagyobb problémát okoztak, tűzveszélyessé vált a lakás. Áramkimaradás esetén is mindenképpen profi villanyszerelő véleményét kell kérni, aki felméri a hibát és szakszerű, biztonságos megoldással szolgál az ügyfélnek. Égett műanyag szag – ismét csak túlterhelést jelez, a kábel szigetelése elkezdett olvadni. Amennyiben nem orvosolják sürgősen a dolgot, elektromos tűzhöz vezethet.

A fent említett hibajelenségek csak egy töredéke a felmerülhető problémáknak, de cégünk minden esetben helyt áll. Legyen az zárlat/szakadáskeresés a hálózaton, tönkrement áramvédő kapcsoló kicserélése, meghibásodott fogyasztó beazonosítása és leválasztása a hálózatról vagy a fogyasztásmérő szekrény hibáinak felderítése.
Ha bármilyen gyanús jelenséget tapasztal, ami az elektromos hálózatra utal, keressen meg minket! Mi a lehető leghamarabb rendelkezésére állunk és kivizsgáljuk, majd orvosoljuk a meghibásodást.