Villanyszerelés specialista

Villany felújítás

A régi házakban nagyon fontos, hogy a régi elöregedett és már nem szabványos villanyszerelést felújíttassuk, mert ezzel megóvhatjuk elektronikus termékeinket és otthonunk épségét egy esetleges tűz kártól.

Ha többször lecsapja a biztosítékot, vagy csak sokszor áramingadozás miatt egyszerűen újraindulnak készülékeink ezek mind olyan jelek amelyek azt jelzik, hogy valami nincs rendben a villamos hálózatunkkal, ez lehet egy zárlat, vagy alul méretezett vezetékek amelyek túlmelegednek esetleg alul méretezett biztosíték melyet cserélni kell. Készülékeink sokszor tűrik ezeket a megpróbáltatásokat, de ha a több százezer forintos TV-nk vagy hűtőszekrényünk tönkre megy az elektromos hálózat hibájából már sokkal többe fog kerülni a felújítás.

A villanyhálózat korszerűsítése nagyon fontos, hiszen már nagyon sok újdonsággal tehetjük még jobbá és biztonságosabbá otthonunk elektromos hálózatát, az egyik ilyen nagyon fontos bővítés a Fi-relé beépítése, más néven életvédelmi relének is szokták nevezni és a feladata, hogy akár életet is mentsen ahogyan a nevéből is kiderül. Hasonló egy kismegszakítóhoz, csak az ő feladata, hogy akkor kapcsoljon le ha valaki áramütést kapna. Egy ember akár 70 milliamper áramerősségű áramütéstől is meghalhat a FI-relé feladata, hogy 30 milliampernél nagyobb hibaáramot ne engedjen a fogyasztó felé és ezzel megakadályozza, hogy egy hibás készülék halálos áramütést okozhasson. Ma már szabvány kötelezi a villanyszerelőket, hogy beépítsenek az új hálózatokba Fi-relét, de a legtöbb régi lakásból még hiányoznak ezek az életvédelmi eszközök. Főleg gyerekes háztartásokban nagyon fontos a beépítése, hiszen a kisgyerekek még nem tudják, hogy nem szabad a konnektorba nyúlni. Ha még nincs Fi-relével felszerelve otthona gondolja meg a hálózat felújítását.

Kérjen árajánlatot ingyenes felméréssel még ma! Vegye fel kollégánkkal a kapcsolatot és ingyenesen felmérjük, a villamos hálózat állapotát és árajánlatot adunk a felújítás költségeire.