Villanyszerelés specialista

Bojler bekötés

A bojler bekötése , akárcsak a villanytűzhelyé, szakembert igényel, ezért ha új lakásába szeretne vízmelegítőt beszereltetni vagy a régit kell kicserélni, mindenképp bízza villanyszerelőre az elektromos bekötését, mielőtt kiválasztja a készüléket érdemes felvennie velünk a kapcsolatot, hogy segítsünk a választásban.

Napjainkban teljesen természetes számunkra, hogy ha megnyitjuk a csapot, folyik a meleg víz, de ahhoz, hogy ez megvalósuljon, elengedhetetlen egy vízmelegítő berendezés megléte. Mielőtt azonban vásárolni indulnánk, érdemes néhány dolgot végiggondolni. Az első és legfontosabb, hogy nagyjából mennyi meleg vizet használunk naponta. Ez természetesen függ a család létszámától, illetve a tisztálkodási szokásoktól: zuhanyozunk-e vagy fürdünk, milyen gyakran mosunk és mosogatunk. Ezeket az információkat figyelembe véve választhatjuk ki a számunkra legmegfelelőbb készüléket. Ez lehet többféle, de a legelterjedtebb mégiscsak a villanybojler.

Hogyan válasszuk kis a megfelelő bojlert?

A kinyerhető meleg víz szempontjából a legfontosabb paraméter az űrtartalom. Természetesen azt sem árt megnézni, hogy az adott berendezés mennyi áramot fogyaszt. Mindenképpen gazdaságosabb az éjszakai árammal való üzemeltetés, ez ügyben érdeklődni kell a helyi áramszolgáltatónál az aktuális lehetőségekkel kapcsolatban. Emellett a beállított hőfok sem elhanyagolható. A szakemberek és a gyártók egyaránt nem javasolják a maximumon való használatot, a legideálisabb a +60-65 °C közötti hőmérséklet. Végül pedig mindenképpen olyan berendezést válasszunk, amelyen rajta van a Magyar Elektrotechnikai Ellenőrző Intézet igazolása.

A bojler bekötése

A bojler üzembe helyezéséhez mindenképpen hívjunk villanyszerelőt, hiszen a nem megfelelő bekötés megrövidítheti a készülék élettartamát, kihathat a teljesítményére, illetve rendkívül tűz- és életveszélyes. Amit mindenképpen tudni kell, hogy a bojler bekötése kizárólag állandó jellegű lehet, fix csatlakozással. Ugyancsak elengedhetetlen tényező a védőföldelés, enélkül a bojlert üzemeltetni tilos! Ezen kívül számos olyan tényező van, ami egy laikusnak fejtörést okozhat, míg egy villanyszerelőnek egyértelmű: milyen keresztmetszetű kábel kell a hálózati bekötéshez, melyik vezetéket hová kell csatlakoztatni, stb.

Ha tehát problémamentes melegvíz-ellátást szeretne otthonában, keressen bennünket, cégünk ezen a téren is garantálja a szakértelmet!